Eu la putere

Poate ca multa lume isi spune ca ar face asta sau asta daca ar avea puterea.  Asta pentru ca unii (pe buna dreptate) se simt nereprezentati de cei care acum sunt la putere.
Multe lucruri sunt pe dos in tara asta …

Ce-as face eu ? Desi nu exista o ordine importanta a masurilor pe care as dori sa le iau , primelor doua le voi da o prioritate ceva mai speciala. Apoi urmeaza restul care vor fi implementate pe parcurs . Recunosc faptul ca unele masuri pot parea cam ciudate . Totusi va sugerez sa scoateti capul pe fereastra , sau chiar sa iesiti in strada sa vedeti ca sunteti in Romania .

Deoarece in Romania e o tara balcanica trebuie sa adaptam si legislatia . Daca ar fi mers cu vorba buna , am trai ca in Singapore , Japonia , Elvetia etc   Ce-ar face cetatenii acelor tari daca ar avea o tara ca Romania ? Dar fara romani … Intelegeti problema ?

Sa incepem :

1) Introducerea pedepsei capitale pentru cazuri de coruptie care depasesc salarul minim pe economie. La fel si pentru traficul de droguri.

2) Nationalizarea averilor acumulate de bisericile din Romania. In mod special mie mi-a atras atentia BOR. Varianta ideala este ca BOR-ul sa faca curatene si reforma de bunavoie. E o mizerie sa te afisezi cu averea in fata saracilor.

3) Cei din executiv dar si din legislativ , vor fi obligati ca sa apeleze prima data la sistemul medical romanesc si apoi la cel din strainatate. In cazul in care exista cazuri de operatii mai speciale care nu se pot face in tara , se accepta exceptii. Daca nu-i convine , sa-si dea demisia si se poate trata unde vrea.

4)Cei din executiv dar si din legislativ , vor fi obligati ca sa-si trimita odraslele la scolile romanesti , si nu la scoli de fitze de peste hotare.  Se accepta exceptii in cazul in care elevul a luat cel putin mentiune la o olimpiada judeteana.

5) Salariile parlamentarilor vor fi egale cu salariile minime pe economie + 50%. Ministrii vor avea dublul salarului minim pe economie , premierul triplul salarului pe economie , iar presedintele  cvadruplul salarului minim pe economie.

6) Daca reprezentantii puterii au buletin de Bucuresti sau Ilfov , nu vor primi nici un ban pentru locuinta.  Cei din provincie vor primi apartamente de tipul celor cum stau majoritatea alegatorilor, sau echivalentul chiriei .

7) Daca cineva din executv, legislativ sau autoritatile locale este implicat in cazuri de coruptie , daca scapa de pedeapsa capitala , nu va mai lucra niciodata la stat.

8) Demnitarii nu vor mai folosi transportul aerian pentru deplasarile interne , si nici nu vor mai folosi girofarul. Se fac exceptii in cazul unor adevarate urgente. Astfel, si demnitarii trebuie sa cunoasca din viata reala cum sunt drumurile prin tara.

9) Autoturismele de protocol, pe care le folosesc demnitarii si in general toate care sunt in administratia locala si firmele de stat, trebuie sa fie de fabricatie romaneasca. De exemplu , daca vor BMW-uri , sa aduca o fabrica BMW in Romania.  Se fac exceptii in cazul ambulantelor , automobilelor din MAI, Jandarmerie, SRI etc

10) Banii obtinuti de cluburile de sport sa fie investiti tot in sport. Nu in imobiliare,  offshore samd

11) Legalizarea cannabis-ului. Acesta se va vinde doar in magazine de profil dupa model olandez.

12) Legalizarea si impozitarea prostitutiei, deci a serviciilor sexuale.

13) Violatorii si pedofilii vor fi castrati „batraneste”.

14) Nu vor primi rand in lista de transplant , alcoolicii cand vine vorba de ficat si fumatorii cand vine vorba de plamani.  Consideram ca au dorit sa se sinucida.

15) TOTI alesii pot fi injurati in public fara nici un fel de menajament . Totusi se va tine seama de faptul ca sunt minori de fata dar si oficialitati straine . Daca de fata sunt minori si delegatii straine , injuriile vor fi pedepsite confirm legii.
Nu se accepta violenta fizica !!!

16)Pamglica si taierea panglicii … Trebuie facuta de muncitori si politicieni. Se accepta ca politrucul sa faca show DOAR in campanie electorala , prin faptul ca a contribuit la aia sau aia .
Daca vine la „taiat motul” , pierde mandatul, functia etc  Doar nu a venit cu bani de acasa …

17) Crima e prea bland pedepsita in Romania. Indiferent ca sunt facute de adulti sau minori. Legea acum spune ceva de genul , intre 15 si 25 de ani. Nu voi pomeni de pedeapsa capitala care mi se pare cea mai corecta , dar un MINIM 25 de ani trebuie pus .
Iar daca victimele sunt sub 21 de ani , atunci detentia este pe viata. Poate iesi de acolo,  doar cu picioarele inainte … In alte tari ale lumii , mai sunt legislatii de genul.
Plus ca as cobora acea varsta de raspundere penala de la 16 la 14 ani. Sa nu uitam ca uciderea unei femei insarcinate ar trebui pedepsita cu inchisoarea pe viata .
Cand am spus crima, inseamna crima cu premeditare. Adica ai vrut sa il omori , nu conteaza metoda.