Antena 1 si emisiunile lor …

Nu dau pe acest canal din principiu. Daca in o luna am un total de 30 de minute , deja cred ca este foarte mult. Despre ceea ce e pe post aflu de pe internet.

Ultima treaba a fost de la o emisiune cu specific culinar in care un concurent a fost prezentat ca fiind fost soldat al Armatei Romane.  Trebuie sa vedeti neaparat cum arata o manipulare :

Miklos Tolnai a devenit vedetă peste noapte. Bucătarul din Gherla, care lucrează la un restaurant din Dej, a impresionat o țară întreagă cu povestea lui emoționantă, prezentată în emisiunea „Chefi la cuțite” de la Antena 1. Adevărul este cu totul altul. Cei care îl cunosc și careu au văzut emisiunea au fost șocați să vadă ce minciuni a putut să spună Miklos Tolnai.
Tânărul de 31 de ani din Gherla lucrează ca bucătar la un hotel din Dej. Luni seară (30 aprilie), el a apărut la show-ul „Chefi la cuțite”, unde a relatat o poveste de viață incredibilă, care i-a impresionat pe telespectatori.
„A absolvit liceul militar, apoi Academia Militară, a participat la cinci misiuni internaționale în teatre de război, una în Bosnia, două în Afganistan și două în Irak. La 26 de ani, în timpul unei misiuni în Afganistan, a fost rănit grav”, așa este descris Miklos Tolnai de către cei de la Antena 1.
Miklos Tolani s-a prezentat a fi militar în rezervă, care a luptat în teatrele de operațiuni din Irak și Afganistan în cadrul armatei române, spunând că s-a retras după ce a suferit un accident care i-a pus în pericol viața. După acest incident, el a mărturisit că s-a apucat de bucătărie și și-a descoperit o nouă pasiune.

„Prima zi pe care am petrecut-o în afara unității militare a fost aproape ca un film. A fost cel mai șocant lucru pe care l-am trăit. Când participi la luptă nu mai există mamă, tată, există doar niște ordine pe care trebuie să le execuți. Din păcate, la vârsta de 26 de ani, am suferit un accident în timp ce mă aflam în misiune în Afganistan și am fost trecut în rezervă. Nu am voie să vorbesc despre ce s-a întâmplat acolo. Însă vă pot spune că totul se schimbă într-o secundă. Acum ești omul acela brav, iar în următoarea clipă…”, a spus Miklos la „Chefi la cuțite”.

Numai ca treaba s-a imputit. El a declarat printre altele ca : „Acum, am o pensie de veteran de 360 lei. Toate coastele mele sunt lipite de coloana vertebrală cu plăcuțe și am o pensie de 360 lei. Atât costă viața unui militar. Plus o strângere de mână și o scrisoare din partea ministrului Apărării. ”

Cineva din M. Ap. N. a indraznit sa verifice povestea asta , deoarece asta nu pare sa fie reala.  Plus ca a mai declarat ca la 18 ani era deja trimis in lupta.
Inevitabilul s-a produs si cei ce la M. Ap. N au venit cu o reactie :
„Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public despre situaţia cetăţeanului Miklos Tolnai, ca fost militar în cadrul M.Ap.N. şi participant la misiuni în teatrele de operaţii, Biroul de Presă al M.Ap.N. face următoarele precizări: Miklos Tolnai nu figurează în evidenţele structurilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, nici în calitate de militar activ şi nici în calitate de militar în rezervă sau retragere.În acest sens, precizăm că, neavând calitatea de militar activ, nu putea să participe independent sau în cadrul unor structuri constituite ale Armatei României la misiuni în teatrele de operaţii.De asemenea, militarii răniţi pe timpul unor acţiuni militare beneficiază de prevederile OUG 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, cu modificările şi completările ulterioare, care acordă compensaţii financiare ( situația cu toate drepturile militarilor răniți poate fi studiată la adresa: http://dcvp.mapn.ro/pages/view/119 ), precum şi rămânerea în activitate, la cerere, în structuri ale Ministerului Apărării Naţionale, inclusiv pentru militarii cu gradul I de invaliditate.Considerăm că afirmaţiile domnului Tolnai aduc atingere imaginii instituţiei militare, ele nefiind conforme cu realitatea.”, se arată în comunicatul M. Ap. N

Cei de la Observator la Antena 1 chiar au pus pe site si in emisiune despre aceasta „poveste” faca ca macar sa verifice putin povestea.

Poze cu el acolo , ba ca era in spital , un prieten care sa confirme. Chiar nimic ?

Asta era linkul pe site dar acum „stirea e stearsa”
https://observator.tv/eveniment/militar-roman-ranit-grav-in-afgansitan-pensie-de-veteran-de-360-de-lei-251380.html

Cam asa se fac stirile in Romania cu ocazia zilei independentei presei.

Poate ca omul este un bou , dar ce face televiziunea ? Cum p..a mea sa nu verifice inainte sa faca si stire din asta ? Inteleg ca boul a comis-o in emisiune , dar pentru ce dracu’ sa faci stire din treaba asta ?

Lucreaza ca bucatar undeva la : str.I.C Bratianu nr.5 405200 Dej

Numar de tel : +40 760 344 689

Informatiile sunt luate de pe pagina lui de Facebook ca si personalitate. 🙂

https://www.facebook.com/TolnaiMiklos/

La minutul 5:25 cand el povesteste despre faptul ca a plecat intr-o misiune. Ala si stia exact tara fara sa greseasca.  Daca el in 2005 ar fi plecat in misiune,  ar fi ajuns in : Cipru , Pakistan, Liban, Georgia, Kosovo, Congo, Eritreea, Timorul de Est, Liberia, Coasta de Fildes, Haiti, Burundi, Sudan.  Cam alea au fost locurile unde teoretic erau misiuni de control si mentinere a pacii.

Ca sa nu mai spun ca oficial misiunea ONU in Bosnia si Hertegovina a fost intre 1995 si 2002.  Cum de bucataru’ ala din juriu a nimerit-o asa ?

Eu nu cred ca nu este o facatura la care si Antena 1 a luat parte sau poate ei chiar au venit cu toata ideea. baiatu’ si-a luat banu’ si gata.