Noii securisti

Parca ajunsesem la concluzia ca astia de la USR reprezinta noua garda de comunisti , la fel de simpatici la inceput asa cum au venit si aia prin anii ’40 . Niste adevarati comunisti , au nevoie si de un KGB / NKVD sau o Securitate . Radem noi , dar Ciolos in calitate de prieten al celor de la USR asta reprezinta : noua garda de securisti .

Personal aveau eu banuiaia ca ceva pute pe acolo dar nu aveam ceva concludent . Asta pana cand , un istoric roman ce a scris mai multe carti decat altii ar fi citit in doua vieti, publica niste chestii interesante .


Istoricul Marius Oprea dezvăluie că fondatorii partidului PLUS sunt fiul și nora unui fost securist, ambii fiind avocați în cadrul firmei acestuia (Iordache și asociații). Cioloș zice că nu poate controla trecutul fiecărui membru al partidului său. Cum ar veni, cei doi nu ar fi înșiși fondatorii partidului său, ci niște oarecare pulifrici de care nici nu a auzit.

Deci avem așa, despre Cioloș: unchiul sau e fostul șef al 0215, Virgil Ardelean zis „Vulpea”; el a fost membru formațiuni politice securistoide PUNR; fondatorii partidul său sunt fiu și nora de securist; el a fost sinecurist toată viața. Dar a venit să ne salveze. Iar unii nu pot trăi fără nevoia de a fi salvati.

Toata treaba a fost publicata pe pagina podul.ro . Articolul deja a fost vizualiat de zeci de mii de romani , dornici sa confirme ceea ce simteau . Ca ceva e putred acolo , si ca Ciolos & USR nu vor salva Romania ci … sistemul.

https://podul.ro/articol/eminenta-cenusie-din-spatele-partidului-lui-dacian-ciolos-este-anchetatorul-meu-de-la-securitate-3942.html

Probabil ca mizeria PSD-ista a ajuns prea departe , iar liescu nu mai are un cuvant greu de spus sa hraneasca papusarii din spatele sistemului securist. Asa ca astia , si-au facut un nou partid , mai credibil, uns cu alifii noi …

In fine , despre Ciolos vedeti scris mai jos si in PDF-ul capturat de mine de pe pagina lor.

Marius Oprea (n. 22 mai1964, Târgoviște) este un istoric, poet și eseist român, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

A studiat istoria la Universitatea din București. A fost membru al cenaclului Universitas condus de profesorul și criticul literar Mircea Martin. Este autorul unei teze de doctorat cu tema Rolul și evoluția Securității (1948-1964). În prezent este președintele Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului (CICC). A debutat ca poet în volumul Pauza de respirație, alături de Simona Popescu, Caius Dobrescu și Andrei Bodiu. Trăiește cu familia sa în Brașov.

Istoricul Marius Oprea

Cărți publicate

 • Plimbare pe Ulița Tipografiei, Editura Fundației Culturale Române, 1996
 • Solo de tamburină (versuri), Editura Paralela 45, 1999
 • Banalitatea răuluiː O istorie a Securității în documenteː 1949 – 1989 , Editura Polirom, 2002 [2]
 • Securiștii partiduluiː Serviciul de cadre al PCR ca poliție politică (coautori : Nicolae Videnie, Ioana Cirstocea, Andreea Nastase, Stejărel Olaru), Editura Polirom, 2002
 • Ziua care nu se uită. 15 Noiembrie 1987, Brașov (coautor Stejărel Olaru), Editura Polirom, 2002
 • The day we won’t forget. 15 November, Brașov (coautor Stejărel Olaru), 2002
 • Moștenitorii Securității, Editura Humanitas, 2004
 • Chipul morții: dialog cu Vladimir Bukovski despre natura comunismului, 2006
 • Adevărata călătorie a lui Zahei — Vasile Voiculescu și taina Rugului Aprins, Editura Humanitas, 2008 [3][4]
 • Bastionul cruzimii: o istorie a Scurității (1948 – 1964), 2008
 • Șase feluri de a muri, Editura Polirom, 2009
 • Adevarata față a lui Traian Băsescu, Editura Jurnalul, 2012[5]
 • Mafia arabă în Româniaː de la Ceaușescu la Iliescu, Editura Corint, 2016
 • Turma păstorului mut, Editura Polirom, 2016
 • Neasemuita istorie a Imperiului Român de Răsărit, Editura Polirom, 2017