O lume minunată, doar pentru copii : Prima paradă gay la Disneyland Paris


„Ma gandeam sa-mi duc copilul la Disneyland. Sigur nu o sa mai mergem acolo …”

Gay Pride, parada homosexualilor, își face anul acesta loc și la Disneyland Paris. La 1 iunie, chiar de Ziua Copilului, parada pentru sprijinirea drepturilor comunității LGBT va avea loc în celebrul parc de distracții.


„Diversitatea și egalitatea sunt valori puternice la Disneyland Paris. În fiecare an, găzduim milioane de vizitatori, indiferent de originea, sexul sau orientarea lor sexuală”, a declarat pentru NBC News purtătorul de cuvânt al companiei The Walt Disney.
Evenimentul va avea loc chiar la începutul lunii iunie – și va consta într-un „marș magic al diversității”, spectacole de muzică live și sesiuni foto tematice pentru vizitatorii parcului, scrie Queerty.
Evenimentele Gay Pride nu sunt ceva nou pentru compania Disney. „Magic Pride” a devenit un eveniment „neoficial” la Disneyland Paris încă din 2014.


Anul trecut, filme ale celor de la Disney precum „Frumoasa și Bestia”, „Doc McStuffins” și ”Star vs Forces of Evil”, au inclus și personaje homosexuale. Următorul film de acțiune Disney, „Jungle Cruise”, bazat pe atracțiile parcului Disney cu același nume, va aduce pe ecrane primul personaj gay pe față.

Stirea a fost anuntata cu mare bucurie pe un site de gay : https://gayety.co/disneyland-announces-official-magical-pride-parade

Il Giornale din Italia : http://www.ilgiornale.it/news/mondo/adesso-pure-disneyland-sfilano-gay-pride-1636473.html

Evident LGBT-istii au facut un ste pentru a sarbatori intrarea oficiala in randurile copiilor : https://www.magicalpride.com/