Prosperitate in 2017

Uneori , statisticile ne arata destul de precis locul unde sta Romania sau alta tara in ceea ce priveste nivelul de trai.

Britanicii de la Legatum Institute sunt cunoscuti pentru rigoarea cu care fac aceste studii , si tipurile de cercetari . Mai jos am facut o selectie a unor tari din cele 149 cercetate la nivel global. Si putem vedea unde suntem fata de anumite tari.

Prima statistica o avem la nivel general. Este facuta oarecum o medie intre economie, sanatate, securitate samd Statistica spune ca Grecia sta ceva mai jos decat Romania. Interesant e ca Rusia a coborat pozitiile pana sub India chiar.

Urmatoarea statistica de mai jos este strict economica. Se refera la calitatea economiei, indicatorii macroeconomici, crestere economica, oportunitati economice, eficienta sectorului bancar.

Sistemul de sanatate reprezinta un punct important pentru oricare tara daca tinem la indicii de prosperitate. Reteaua de spitale si preventia sunt luate in considerare.Dati o privire …

Securitatea nationala si personala au fost si ele luate in considerare. Razboaiele , jafurile, au fost trecute sub lupa.

Libertatea de expresie este mult pusa la incercare in ultima vreme. Guvernele incearca sa controleze presa prin legi sau uneori chiar lichideaza oameni incomozi sistemului.

Concluzii ? Romania e acolo unde cam banuim ca este , cu bune si cu rele. Mie nu a putut sa nu-mi sara in ochi situatia Rusei, care cam in oricare capitol  sta destul de rau.  Asta in conditiile in care din 1999 este in politica mare a Rusiei si cel mai probabil 19 ani erau suficienti sa ridici cumva tara …