Radu Duda: scenarist, regizor ,actor principal si tradator la Casa Regala a Romaniei

               „Factorul activ în Casa Regală este Duda şi îl suspectez că foarte multe lucruri Regele nici nu le ştie, adică el vorbeşte în numele Regelui, în numele Casei Regale, după bunul plac. Cred că el e mai mult PSD-ist decât monarhist.”            –  Ion Cristoiu, jurnalist

Sunt monarhist. Am mai spus-o si o sa mai sustin ideea asta. Cel putin cand ma gandesc la Carol I si Ferdinand. Ultimul rege al Romaniei este (a fost) Mihai I despre care stim ca are si adepti si contestatari.
Dupa 23 august 1944 generalul rus Susaikov îl însoţea adeseori la vânătoare pe tânărul monarh. Dar simpatia de care se bucura Regele la Kremlin a devenit evidentă în vara anului 1945. La începutul lunii iulie, acelaşi Susaikov s-a prezentat în audienţă la Palatul Regal din Sinaia. L-a anunţat pe Rege că Stalin îi pregătise o decoraţie. Şi nu orice decoraţie, ci cea mai înaltă distincţie sovietică, Ordinul „Victoria” (Pobeda, în limba rusă). Se pare că, la auzul veştii, Mihai I, crezând că nu aude bine, i-ar fi cerut „solului” să repete mesajul.
La 6 iulie 1945, Prezidiul Sovietului Suprem al URSS a emis în acest sens un decret. Chiar s-a facut un banchet dupa acest eveniment. Zeci de ofiteri rusi au fost acolo. 
Doar generalilor Dwight Eisenhower (SUA) şi Bernard Montgomery (Marea Britanie), eroi ai celui de-al Doilea Război Mondial, Stalin le-a mai oferit Ordinul „Victoria”. Monarhul român a întors gestul şi i-a acordat Ordinul „Mihai Viteazu” mareşalului sovietic Malinovski, comandantul Comisiei Aliate de Control din România.
Ca să şi-l apropie pe Rege, sovieticii au apelat la fel de fel de tertipuri. Inclusiv să-i satisfacă pasiunea pentru automobile. În vara anului 1945, la puţină vreme după ce l-a decorat cu Ordinul „Victoria”, mareşalul Tolbuhin l-a invitat pe Rege la vila sa din Carmen Sylva, aproape de Constanţa. Tocmai se încheiaseră festivităţile prilejuite de revenirea acasă a navei şcoală confiscate de ruşi în 1944, ca pradă de război.
Pe drumul spre staţiune, mareşalul rus i-a permis oaspetelui să-i conducă bolidul, un Mercedes decapotabil care aparţinuse lui Heinrich Himmler, temutul şef al SS. La destinaţie, în buna tradiţie sovietică, ruşii au dat în cinstea lui Mihai I un  banchet. Susaikov obişnuia să-i procure Regelui cauciucuri pentru automobil. Iar Reginei-mamă ultimele producţii ale cinematografiei sovietice.
Antonescu poate fi acuzat de multe, dar nu poate fi acuzat ca nu si-a iubit tara. A initiat chiar si un referendum popular pe 9 noiembrie 1941 prin care populatia sa se sustina aprobarea campaniei de eliberare a ţinuturilor româneşti ocupate de URSS şi continuarea războiului alături de Germania.  Romanii au sustinut asta in proportie de 99%.

Mihai a continuat să fie rege al României până în anul 1947, perioadă în care a simulat o oarecare împotrivire regimului comunist şi, lucru inexplicabil şi foarte grav, i-a condamnat indirect la moarte pe deţinuţii politici ai regimului Antonescu.
Iuliu Maniu , a fost un opozant al lui Antonescu.  Dar in timp ce regele Mihai era la putere ,  Maniu a fost arestat cu ocazia unei inscenari in iulie 1947. Apoi condamnat la inchisoare pe viata.  Atunci a fost arestat si Corneliu Coposu dar a fost judecat mai tarziu si condamnat la munca silnica pe viata.
Corneliu Coposu a fost eliberat dupa 17 ani de inchisoare. Maniu nu a rezistat si a murit acolo.
În noiembrie 1947 Mihai a călătorit la Londra la nunta viitoarei regine Elisabeta a II-a, ocazie cu care a cunoscut-o pe prințesa Ana de Bourbon-Parma, care urma să-i devină soție. Regele Mihai „nu a vrut să se întoarcă, dar personalități americane și britanice [prezente la nunta regală] l-au încurajat să o facă”, conform unor „cercuri regaliste românești” citate de Washington Post Mihai a revenit acasă „la sfatul expres al lui Winston Churchill”, care „se spune că l-ar fi sfătuit pe Mihai că «mai presus de orice, un rege trebuie să fie curajos»”.

Potrivit propriei sale relatări, regele Mihai nu a avut astfel de intenții de a nu reveni acasă.
Mihai abdică în decembrie 1947 şi pleacă din România, urmând modelul degeneratului său tată, dictatorul criminal Carol al II-lea.

Mai jos o sa aveti o radiografie in ordine cronologica despre actiunile Casei Regale in general . de unde veti intelege niste aspecte daca veti vedea evenimentele din punct de vedere cronologic.

……………………………………………………………………………………….

– noiembrie 1947 – Mihai I o intalneste pentru prima data pe regina Ana la Londra cu ocazia unui dineu

………………………………………………………………………………………..

-6 decembrie: Regele se logodește cu principesa Ana de Burbon-Parma

……………………………………………………………………………….

-30 decembrie 1947 – Regele Mihai abdica .

…………………………………………………………………………………………………..

-4 ianuarie 1948 – Trenul regal impreuna cu Mihai și regina mamă Elena, împreună cu anturajul lor parasesc tara prin vama Curtici

………………………………………………………………..

-10 iunie 1948 – La Atena in Grecia , are loc nunta regelui Mihai cu regina Ana

……………………………………………………………………………………………..

 la Lausanne, Elveția s-a nascut  Margareta, Principesă a României

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

-7 iunie 1960, Iași, România – s-a nascut Radu Duda

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Meyrin, Elveția se naste  Principele Nicolae al României

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

9 septembrie 1986 –  PCR a aprobat colaborarea lui Radu Duda cu organele de Securitate. Desi el a negat , in decembrie ’89, la Iaşi, în biroul prim-secretarului PCR este descoperită o listă cu “persoane de sprijin” ale Securităţii din rândurile partidului, cu menţiunea “strict secret”.

“Opis alfabetic strict secret nr. 001248 din 9 august 1984; securitate, aprobări, judeţ”

………………………………………………………………………………

– 27 decembrie 1989 –   Ion Iliescu și Petre Roman discutau cu ambasadorul URSS cum să facă să anexeze cât mai bine România la Moscova și mai ales cum să evite evoluția României către Occident.

”Acum trebuie lucrat individual, ca să evităm împingerea spre dreapta a proceselor, a problemelor sociale de la noi. Și eu cred că, din punct de vedere politic, preocuparea principală a celor câțiva care suntem aici este să frânăm posibilitatea elementelor de dreapta de a prelua comanda, tendințe care se manifestă și în alte țări socialiste”.”

…………………………………………………………………………………………………..

-18 ianuarie 1990 Principesa Margareta , însoțită de Principesa Sofia, ajung la București, punând pentru prima dată piciorul pe pământ românesc. Principesa Margareta are 42 de ani.

Intr-un interviu dat mai tarziu peste cativa ani buni, Radu Duda a declarat ca a vazut-o pe principesa si cam atat …
„„Prin tinereţea, graţia ei şi amprenta regală pe care o avea dădea un contrast atât de puternic cu societatea, încât evident că nu trecea neobservată“

…………………………………………………………………………………

-aprilie 1990 – Regele Mihai doreste sa vina in Romania pentru a petrece Sărbătorile de Paşte, dar Guvernul de la Bucureşti îi refuză viza.

Vestea îl surprinde pe fostul suveran pe aeroportul din ­Zürich, gata de îmbarcare spre ţară

……………………………………………………………………..

– 20 mai 1990 – Ion Iliescu isi incepe mandatul de presedinte al Romaniei
………………………………………………………………………………………….

– 25 decembrie 1990 – Regele Mihai I și Regina Ana au venit în țară pentru a participa la o slujbă religioasă, la Curtea de Argeș, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Lăsați inițial să pătrundă în țară, regele și regina au fost întorși din drum, de pe Autostrada București-Pitești.

………………………………………………………

– 9 februarie 1992 -Cotidianul New York Times publică un material care conține fragmente de interviu cu foști monarhi sau pretendenți la tron.
Mihai condamnă drept crimă execuția lui Ceaușescu -indiferent de ce a făcut.

………………………………………………………
-primavara lui 1992 –     Regele face o vizită de paști, ocazie cu care vizitează Putna și ține un discurs în fața unei mulțimi bucureștene impresionante, despre care unii estimează că a însumat un milion de persoane.

In video il vedeti si pe Principele Nicolae.  Atunci era in planuri, nu ?

………………………………………………………………………………….

-14 septembrie 1993 – New York Times anunță că guvernul României îl dă în judecată pe fostul suveran pentrua obține returnarea celor 40 de tablouri alegate a fi fost scoase din țară de rege.

………………………………………………………………….

-primavara lui 1994 –  principesa Margareta  l-a intalnit din nou pe Radu Duda  in timp ce vizita un orfelinat din România.

Radu Duda este fiul doctorului Rene Duda din Iaşi, fost secretar PCR la Universitatea de Medicină, apropiat al lui Ion Iliescu din perioada în care acesta era prim-secretar.

După 1989, Rene Duda este unul dintre fondatorii Partidului Liber Schimbist, un satelit FSN, cu care va şi fuziona. După fuziune, Rene Duda ocupă mai multe funcţii importante în FSN.

……………………………………………………………………………………………

-aprilie 1994 – La inmortamnarea lui Eugen Ionesco , principesa Margareta si Radu Duda s-a u vazut din nou.  Atunci au avut prima discutie …
……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

1994- La TV apare o cunoscuta piesa de treatru  :  Titanic Vals . Si Radu Duda e acolo …    Dati direct play …

…………………………………………………………………………………………………………………….

– 7 octombrie 1994 – A doua tentativă a familiei regale de a se întoarce în România. Dinu Patriciu se ceartă cu autoritățile de frontieră, acuzându-le de săvârșirea unui abuz.

……………………………………………………………………………

-1995 – Gala Uniter – Bucuresti. – Principesa Margareta si Radu Duda , erau invitaţi să desemneze câte un premiu

……………………………………………………………………….

– noiembrie – decembrie – 1995 – la un dineu dat cu ocazie mortii lui Corneliu Coposu , principesa Margareta si Radu Duda s-au intalnit din nou.

De atunci a cam inceput relatia lor. Interesant cum cineva le-a cam legat ploile. Un biet actor din Iasi a ajuns suspect de des in calea acestei fete batrane la vremea aia …

…………………………………………………………..

-8 ianuarie 1996 – Radu Duda ajunge la Londra unde avea să o ceară în căsătorie. Cinau la celebrul restaurant Bertorelli de lângă Royal Opera House.
Acest restaurant era considerat scump chiar si pentru Londra. Ma intreb omeneste de unde un actor mediocru a avut bani de asa ceva.  Cine l-a finantat sa-si duca planul la indeplinire ?

…………………………………………………………………………………

-iulie 1996 – Cununia civila dintre principesa Margareta si Radu Duda

……………………………………………………………………..

– 21 septembrie 1996 la Lausanne , principera Margareta s-a casatorit cu actorul  Radu Duda.  Principerasa Margareta are 47 de ani , iar Radu Duda 36 de ani.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

– 29 noiembrie 1996 – isi incheie mandatul de presedinte , Ion Iliescu

……………………………………………………………………………………………………..

-21 februarie 1997 – Guvernul român anulează actul prin care regelui Mihai îi fusese retrasă cetățenia română.

…………………………………………………………………

-13 august 1998 – Într-un discurs la Fălticeni, fostul președinte Ion Iliescu declară despre rege:
„Săracul este batrîn chinuit, zic eu. Abia mai știe să vorbească. Dar este toată camarila din jurul lui care vine să pună mîna pe proprietăți, pe castele, pe moșii și așa mai departe.”

Stie Ilici ce stie …

…………………………………….

– 1 ianuarie 1999, Radu Duda și-a încheiat cariera de actor dupa ce anterior a fost inobilat.

Ma intreb retoric daca chiar si-a  incheiat cariera de actor …

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

-20 septembrie 1999 – este înregistrat la Tribunalul Arad dosarul civil 4732/09.09.1999, prin care fostul suveran cere să reintre în posesia castelului și domeniului Săvârșin, cumpărat pe baza contractului de vânzare/cumpărare nr. 9509/01.04.1944.

………………………………………………………..

-4 aprilie 2000- Tribunalul Arad se pronunță pentru retrocedarea Castelului Săvârșin și a parcului.

………………………………………………….

-25 mai 2000- A doua restituire către fostul monarh, este vorba de imobilul din strada General Budișteanu nr. 16, din capitală, returnat prin decizie judecătorească de cătră Tribunalul București.

………………………………………………………………………….

-16 iunie 2000-Tribunalului București îi restituie Regelui Mihai un imobil de pe strada I.L. Caragiale nr. 32, din București.

………………………………………………………………………………………

– anul 2000 – SRI -ul cumpara un apartament in Bucuresti pentru Radu Duda. Totusi , se spune ca apartamentul ar fi fost cumpărat de SRI după ce Ion Iliescu a fost reales președinte. Suma tranzacţiei e şi azi secretă.

Intr-o scrisoare deschisa adresata directorului SRI Radu Timofte si publicata pe Internet se afirma ca, in perioada 2000-2002, doua unitati ale SRI, respectiv UM 0461 si UM 0929 Bucuresti, au achizitionat trei apartamente in Capitala. Unul dintre ele, situat pe Bulevardul Tineretului, a fost cumparat de la Radu Duda, cetatean roman domiciliat in Elvetia.

………………………………………………………………..

-22 septembrie 2000- Radu Duda isi cumpara domeniu web :    princeradu.ro

……………………………………………………………………………

– 20 decembrie 2000- Ion Iliescu isi incepe un nou mandat de presedinte al Romaniei

………………………………………………………………………………………..

-11 martie 2001 – Regele Mihai a refuzat invitația lui Ion Iliescu de a participa pe 24 martie la inaugurarea Galeriei de Artă Românească Modernă din cadrul Muzeului Național de Artă a României – conform Evenimentul zilei, întrucât încercarea de reconciliere din partea lui Iliescu nu a fost precedată de scuzele de rigoare.

………………………………………………………………………………..

– primavara lui 2001 – Are loc celebra reconciliere între Regele Mihai și Ion Iliescu. Negocieri discrete au avut loc în mai multe rânduri la Versoix, canalul de comunicare fiind Radu Duda.

Mai mulți reprezentanți ai lui Iliescu au fost trimiți la negocieri în Elveția: Ioan Talpeș, la aceea vreme șeful Departamentului de Securitate al Administrației Prezidențiale, fost șef al SIE.  Mitropolitul Moldovei de la aceea dată, actualul Patriarh Daniel.

I se promite Regelui o resedință la București, Palatul Elisabeta, Castelul Săvărșin din județul Arad și restituirea altor proprietăți.

Conform înțelegerii, Regele a trebuit să-și schimbe tonul față de regimul Iliescu-Năstase.

„S-au schimbat multe lucruri în România, dar încă sunt o grămadă de oameni care au rămas cu aceleaşi mentalităţi, deşi partea superioară a administraţiei, chiar domnul Iliescu şi primul ministru Adrian Năstase, observ că au schimbat lucrurile mai mult decât alţii“, declara Regele în 2001

………………………………………………………………………………………………………….

-19 mai 2001 – Intalnirea dintre presedintele Romaniei, Ion Iliescu, primul ministru Adrian Nastase cu fostul suveran Mihai I si Regina Ana

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

-1 iunie 2001 – Castelul regal de la Săvârșin este retrocedat de la stat catre Casa Regala

……………………………………………………………………………………………….

– anul 2001 (cu aproximatie) –  „Pe la începutul anilor 2000, m-am aflat în audienţă la Rege. Am avut curajul, pentru că eu sunt îndrăzneţ în chestiile astea, şi i-am spus:

«Majestate, daţi-mi voie să vă spun că n-ar trebui să fiţi mereu văzut în prezenţa lui Ion Iliescu, pe care eu îl consider vinovat de crime şi care va trebui, o dată şi o dată, să fie judecat şi nu se cuvine ca…».

Regele mi-a tăiat cuvântul:

«Da, dar uite că domnul Emil Constantinescu mi-a făgăduit o grămadă de lucruri şi nu s-a ţinut de cuvânt, pe când Ion Iliescu îmi restituie»

Relata istoricul Neagu Djuvara

…………………………………………………………………………………..

7 iunie 2001 – Regele Mihai îl invită pe Ion Iliescu la cină, la Palatul Elisabeta.

…………………………………………………………….

-2 iulie 2001 -Regele Mihai a făcut un gest de curtoazie față de președintele României: aflând că Iliescu se află în Elveția, l-a invitat pentru o scurtă vizită la reședința din Versoix, Vila Serena.

………………………….

10 august 2001 -Presa anunță că regele revendică Castelul Peles.

………………………………………..
-8 septembrie 2001 – MANASTIREA DEALU, TARGOVISTE, ROMANIA: Manifestari prilejuite de comemorarea a 400 de ani de la moartea lui Mihai Viteazul. Semnarea participantilor pe hrisovul si in cartea de onoare cu ocazia acestor manifestari.

……………………………………………………………..

8 noiembrie 2001 – Iliescu şi Regele Mihai petrec împreună de Sfinţii Mihail şi Gavriil, la Cotroceni, cu muzică clasică. Au dezbătut despre 23 august. Iliescu i-a vorbit cu „Sire“. Regele i-a răspuns cu „Excelenţa voastră“.

…………………………………………………

-27 decembrie 2001-Intră în vigoare o Hotărâre de guvern pentru acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului.

…………………………………………….

2002:   Incepe ascensiunea militara a printului Radu, actor de profesie. Premierul de atunci, Adrian Nastase, l-a numit in septembrie reprezentant special al Guvernului Romaniei pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila.

In acelasi an, printul a absolvit Colegiul National de Aparare si a fost avansat de la gradul de locotenent-major in rezerva la cel de capitan in rezerva.

Printul Radu Duda de Hohenzollern-Veringen a fost avansat in patru ani de patru ori, de la gradul de locotenent-major in rezerva la cel de colonel activ.

………………………………………………………………………………

-23 noiembrie 2002 -Vizita oficiala la Bucuresti a Domnului George W Bush, Presedintele SUA. 

……………………………………………………..

– 5 februarie 2003 – Direcția Silvică Suceava declară prin inginerul-șef Aurel Leuciuc că nu va da curs solicitării fostului rege de returnare a 45 de hectare de teren forestier și a unui imobil.

………………………………………………..

– 8 noiembrie 2003- Fostul suveran primește la Palatul Elisabeta vizitatori, în compania soției, fiicelor Margareta și Elena și ginerilor Radu Duda și Alexander Nixon McAteer. Seara are loc un dineu, la care participă Ion Iliescu

…………………………………..

-15 decembrie 2003 – Gala premiilor revistei VIP, inmanarea premiului „Omul anului 2003” premierului Adrian Nastase de catre Regele Mihai I.

Am fost extrem de surprins că a acceptat acest lucru şi mi-a făcut o imensă plăcere. Cred că era un mod de a spune public că relaţiile între monarhie şi republică se normalizaseră“, spunea Adrian Năstase.


…………………………………………………….

– 20 decembrie 2004 – isi incheie mandatul de presedinte Ion Iliescu

……………………………………………

-29 iunie 2005 – Media anunță că regele va primi despăgubiri bănești în rate. Prima rată la o lună de la publicarea legii în Monitorul Oficial, a doua și a treia la unul, respectiv doi ani.

Vila Cavaleri s-ar restitui în natură, iar pentru evenimente deosebite, ar avea folosința castelelor Peleș, Pelișor și Foișor. Fostul suveran, fiica sa și consortul acesteia ar avea dreptul pentru restul vieții, să folosească Palatul Elisabeta

……………………………………………..

-8 noiembrie 2005 – regelui îi este retrocedat domeniul Săvârșin

………………………………………………………

– 3 martie 2006 – România liberă anunță că 7000 de hectare de pădure urmează să îi fie restituite lui Mihai până la capătul lunii, în urma unor negocieri (nu a unui proces juridic) în județul Arad.

………………………………………………

-21 iunie 2006 – Radu Duda declară că „In scurt timp, Majestatea Sa va intra în posesia documentelor care vor atesta punerea în posesie a peste 7.000 de hectare de teren agricol, în urma retrocedării. Majestatea Sa va păstra aceste terenuri, pentru că le așteaptă de 60 de ani.”

……………………………………………..

2006:                  Nicoleta Franck, cea care a stat peste 50 de ani lângă Regele Mihai, a scris în revista Căminul Românesc, care apărea la Geneva, articolul „Un securist in Casa Regala”.

Este foarte clar ca a fost trimis de Securitatea comunista sa compromita Casa Regala. Un securist a intrat in Casa Regala. De ce? Pentru ca acesti comunisti au stiut intotdeauna sa se infiltreze, ca sa descopere si sa speculeze slabiciunile oamenilor, ca sa ii poata controla, scria Franck despre Radu Duda, pe care il califica ca „Tovarasul Principe”.

„Este foarte bine cunoscut faptul ca Iliescu a fost un bun prieten al raposatului doctor Duda (…) Prietenia cu Ion Iliescu a fost atat de consolidata in anii in care acesta din urma a fost secretarul comitetului de partid si presedintele Comitetului Executiv al Consiliului Popular al judetului Iasi, in anii 1979-1980, incat medicul devenise adjunctul sau si il inlocuia”. (…) In ultima vreme, principesa Margareta apare la televiziune din ce in ce mai rar, in schimb, sotul sau, din ce in ce mai des”, spunea omul care a stat lângă Rege timp de peste 50 de ani.

Despre misiunea principelui ca reprezentant special al guvernului, Franck afirma:„S-a putut afla ca, avand mari responsabilitati, si-a organizat un birou cu patru secretari si nu mai vorbeste adesea numai in numele sau si al sotiei sale, ci chiar al Familiei Regale!”.

…………………………………………………….

  • – 20 februarie 2007 – In mod oficial , castelul Peles a fost retrocedat catre Casa Regala. Tot cam in jurul acelei date si castelul Pelisor a intrat in proprietatea casei regale.
  • ………………………………………………………………….

-2007:                 Radu reusește să o convingă pe secretara Regelui, Constanța Iorga, să cedeze și să îi predea controlul  în schimbul rămânerii la Secretariat.                       Din acel moment nici o audiență la Rege nu a mai putut fi solicitată prin Secretariatul său, ci doar prin cabinetul Principelui Radu.

…………………………………………………….

-30 decembrie 2007 – Conform statutului Casei Regale a României Radu Duda poarta titlurile de „Principe al României” și „Principe de Hohenzollern-Veringen”, cu calificativul „Alteță Regală”.

Urmează să poarte titlul de „Alteța Sa Regală Principele Consort al României” începând de la moartea lui Mihai I.

Astfel, prin noul statut s-a renunțat la practica legii salice, Coroana României trecând de la Șeful Casei Regale la primul născut bărbat, și, în lipsa unui bărbat, la prima născută femeie. – principesa Margareta.

Aici regele Mihai a gresit … ar trebui, mai întâi, ca poporul  să voteze reîntoarcerea monarhiei. Deci, timp de o zi, două, să spunem, să fie Regele Mihai din nou Rege al României. El ar genera un vot pentru un nou Parlament care să schimbe Constituţia din 1923, iar în acea Constituţie să se spună că pot să urmeze la tron şi femeile.

……………………………………………………….

-2008:                  Nicolae, nepotul Regelui, vine la Bucureşti. Este retrimis în Anglia după câteva zile.

……………………………………………………..

– iunie 2008 – Are loc „Nunta de Diamant” a regelui Mihai si a reginei Ana.
Radu Duda, îl taie de pe lista invitaţilor pe Traian Basescu si pe altii. In schimb , Ion Iliescu ,  Dan Voiculescu şi Dinu Patriciu sunt invitati la eveniment.

………………………………………………

-17 septembrie 2008 – Dupa 7 ani in care este „Reprezentant special al Guvernului României” – Radu Duda isi da demisia din aceasta functie.

………………………………………………….

-2009 – Radu Duda – scrie in CV ca ar  fi absolvit John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard și Colegiul George C. Marshall din Germania. Ambele prestigioase instituții de învățământ au negat în 2009 că acesta ar fi absolvent al lor.

………………………………………………………..

– 9 aprilie 2009 – Radu Duda și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al României la alegerile prezidențiale din noiembrie 2009.

……………………………………………………

-2009 –  Ion Cristoiu  povetsteste un episod din 2009 –

„M-am dus la palat să-i iau un interviu lui Radu Duda şi aşteptam într-un fotoliu. La un moment a venit o domnişoară şi a strigat: «Alteţa sa Regală Prinţu’ Duda!». Adică îl anunţa că intră.

A intrat el şi fata a făcut o reverenţă, la care eu nici nu ştiam ce să fac, m-am ridicat şi eu în picioare, zic să nu încalc dracului vreun protocol, măcar să mă ridic în picioare.

Interesant e că în trecut eu am avut o întâlnire la un ceai cu Regele şi cu Regina şi mi-a plăcut, adică mai plini de farafastâcuri sunt Duda şi ceilalţi decât Regele şi Regina. ”

…………………………………………………..

– 23 aprilie 2009 –  Fostul suveran își declară într-o cuvântare sprijinul pentru candidatura la alegerile prezidențiale a ginerelui său, Radu Duda:

„Prin prezența în alegerile democratice pentru instituția șefului statului, familia mea încearcă să unească și să însănătoșească România de astăzi. Vrem să arătăm cum trebuie slujit un popor cu adevărat”

………………………………………………

-1 aprilie 2010 ( dupa altii 14 iunie) – Principele Nicolae al României – la implinivea varstei de 25 de ani primeste oficial titulatura de „Alteța Sa Regală Nicolae, Principe al României”

…………………………………….

-9 mai 2010, -Moscova – Regele Mihai este singurul român invitat la parada cu ocazia „Zilei Victoriei”. Merge insotit de Radu Dudaîn uniformă de colonel al armatei române.
Preşedintele interimar al Republicii Moldova , Mihai Ghimpu, şi el invitat, declară:
„Cum să particip la paradă alături de armata care ne-a adus comunismul, a organizat foametea şi ne-a deportat în Siberia?

………………………………………

-10 Mai 2011 – mama Principelui Nicolae al României primeste titulatura „Alteța Sa Regală Principesa Elena a României”

Tot in aceeasi zi primeste titulatura si Maria cea mai tânără fiică și cel de-al cincilea copil al regelui Mihai.

…………………………………..

– 22 iunie 2011 – Președintele României, Traian Băsescu, declară într-o emisiune că regele Mihai ar purta o parte din responsabilitatea pentru genocidul împotriva evreilor și că ar fi fost „slugă la ruși”.

………………………………………

-25 octombrie 2011 – Adrian Nastase recomanda timbrele cu regele Mihai …

…………………………………………

– 2012, finalizâdu-și studiile la Londra, principele Nicolae s-a mutat permanent în Romania  și a început îndatoririle de reprezentare.

…………………………………….

-octombrie 2012, dineu regal la Palatul Elisabeta, unde puteau fi văzuţi, la aceeaşi masă, regele Mihai, Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Dan Voiculescu

………………………………………….

-12 mai 2013 – Principesa Margareta decorează în numele regelui, printre alții, pe politicianul Sorin Oprescu (PSD)

…………………………………………..

– 19 noiembrie 2014 :  Ultima data cand efectiv oamenii l-au vazut viu pe regele Mihai.   Nu in poze …

…………………………………………

-18 ianuarie 2015: Principesa Margareta şi Principele Radu alături de premierul Victor Ponta şi de soţia acestuia, Daciana Sârbu

…………………………………………..

– 2 iulie 2015 – Cel putin din aceasta data daca nu si cu cateva luni dinainte , site-ul lui Radu Duda – princeradu.ro –  tinteste catre  site-ul familiaregala.ro

Asadar , Radu Duda este asociat direct cu imaginea Casei Regale.

……………………………………..

– 1 august 2015 – Principelui Nicolae al României – i se retrage titulatura titulatura de „Alteța Sa Regală Nicolae, Principe al României” . Decizia este puternic contestata in presa.

………………………………………………….

-30 decembrie 2015 – Principesa Margareta a înregistrat în TVR mesajul video care urmează să fie prezentat la moartea Regelui Mihai.

……………………………….

– 2 martie 2016, Regele Mihai a anunțat că, având în vedere vârsta sa înaintată și un serios diagnostic medical („carcinom epidermoid metastazant” și „leucemie cronică”), fiica sa ce mare, Principesa Margareta „va duce la îndeplinire acțiunile sale publice.

………………………………………………….

– 1 august 2016 – moare in Elvetia la varsta de 92 de ani , regina Ana

………………………………………………………………………….

5 decembrie 2017 – Regele Mihai a murit (in mod oficial).

………………………..
7 martie 2018 – Jurnalista Marilena Rotaru                                                          ( https://ro.wikipedia.org/wiki/Marilena_Rotaru ) a facut o declaratie ce confirma simpatiile PSD-iste cu ramasitile monarhiei romanesti :

Restul cam stiti …