Vrem spitale , nu catedrale …

Au fost proteste care ajunsesera destul de urat in privinta banilor pentru biserici . Toata lumea a scos la suprafata faptul ca din bugetul platitorilor de taxe , se dau milioane de euro si lei . Toate argumentele ca se pot face spitale , scoli etc etc etc
CITITI PANA LA SFARSIT !!!
Jurnaliştii www.safielumină.ro au facut un calcul pe filiera banilor publici daţi de Guvern, Primăria Capitalei şi primăriile sectoarelor 1, 2, 3, 5 şi 6 – arată că suma totală acordată de statul român în ultimul deceniu depăşeşte pragul de 121 de milioane de euro.

121 milioane de euro !!! Va dati seama ? Cate nu se pot face de banii astia ?

Pe langa asta ,după 1990, s-au construit peste 13 000 de biserici noi. Dacă punem în medie doar 1 million de euro pe constructie, vorbim de 13 miliarde de euro. Bani care au venit preponderent de la bugetul de stat . Mult nu ? Deja va ganditi la fel s fel de teorii , ce am putea sa facem cu banii aia .

Statul român plătește anual circa 320 milioane euro pentru salariile oamenilor Bisericii.

Dar de pretul coruptiei in Romania ati auzit ? Sau nu v-a spus nimeni de asta ? Va spun eu si o sa subliniez treaba asta …

La nivel naţional, pagubele produse de corupţie în cazul PIB-ului Romaniei a ajuns la 15,6% , adica 38,6 miliarde EURO !!!!
Retineti , 38,6 miliarde EURO , anual !!!

Cei 38,6 miliarde EURO pierduţi anual în România din cauza corupţiei reprezintă o cifră de peste 197 de ori mai mare decât întregul buget alocat şomerilor (în jur de 206 milioane EURO).

Cifra respectivă este de aproximativ 5 ori mai mare decât întreg bugetul acordat sănătăţii (aproape 7,9 miliarde) şi peste dublul fondurilor cheltuite în favoarea persoanelor în vârstă (13,8 miliarde EURO).

Cifra este de peste 21 de ori mai mare decât bugetul acordat locuinţelor (aprox. 12 miliarde EURO) şi aproape de 16 ori mai amre decât bugetul acordat familiei şi copiilor (2,2 miliarde EURO). România cheltuieşte anual 4,ş miliarde EURO pentru domeniul educaţiei, aceasta însemnând că banii pieduţi din cauza corupţiei sunt de 9 ori mai mult.

Banii pierduţi din cauza corupţiei reprezintă o sumă daproximativ de 20 de ori mai mare decât bugetul alocat persoanelor bolnave şi cu dizabilităţi (aproximativ 1,7 miliarde EURO).

Sumele pierdute din cauza corupţiei sunt aproximativ de două ori mai mari decât totalul celor alocate pentru cheltuieli sociale (aproximativ 19 miliarde EURO).

Intelegeti sau nu problema ? Ati vazut suma data catre BOR , nu ? Dar costurile coruptiei anuale in Romania nu vi se par astronomice ?

Personal nu vreau sa spun ca banii acordati catre BOR sunt nimica , dar chiar si asa , BOR-ul mai da si ceva inapoi. cat de cat . Din ceea ce am gasit pe net , la nivel de 2017, numărul centrelor și așezămintelor sociale ale Bisericii a crescut la 779, de la 718, câte existau cu un an înainte, arată documentul. Dintre acestea, 40 sunt instituții ce oferă servicii medicale, gratuite sau compensate, după caz și farmacii.

În Patriarhia Română funcționează în prezent un număr de 194 unități cu activitate în domeniul patrimoniului bisericesc mobil, din care 131 sunt muzee și colecții muzeale, iar 63 sunt centre de ocrotire a patrimoniului.

Tot la nivel de 2017 in cadrul așezămintelor sociale au primit asistență 93.555 beneficiari . Ce a dat clasa politica inapoi ?
Galeti ? Mici ? Concerte ? Tricouri ? Cizme de cauciuc ?

Inca ceva … Majoritatea partidelor din Romania primesc bani de la bugetul de stat. Degeaba , in fiecare luna , bani de la platitorii de taxe . Bineinteles ca politicienii nu spun nimic de asta .

Banii se dau in functie de numarul de filiale avute in tara , numarul de parlamentari etc etc

Nu sunteti curiosi cati bani le dati acestor banditi ? Personal , prima data atenta mi-a atars-o USR-ul deoarece e un partid de numai doi ani de zile , cu filiale facute pe hartie si raportand la cine este , primeste cam multi bani .

Am intrat pe site-ul http://www.roaep.ro/ , si am facut un calcul la banii pe care romanii i-au dat partidelor politice in 2018 : 170 341 738 de lei . Asta inseamna 35 875 403 EUR . Atentie mare !!! Astia nu-s bani de salarii , ci bani extra pentru chirii si alte smecherii facute in provincie .

Se aude prin targ ca banii astia pot si sifonati aproape oficial in scopuri electorale si pentru plata ziarelor locale obediente. Pai la asta nu va rasculati ?

In incheiere vreau a subliniez faptul ca sustin o reforma in BOR , dar nu trebuie sa uitam si de tovarasii din parlament. Cred eu, ca atentia ne este luata de la lucruri mult mai importante , cum ar fi coruptia .

Intrebare : Ce ati primit anul trecut din cele 38,6 miliarde EURO , pe care clasa politica de sus pana jos , le-a sustras de la bugetul de stat ?

Vrem autostrazi si nu catedrale ? Un Spital Regional cum se aude ca va fi la Cluj costa 377 milioane de euro . Adica , ANUAL putem construi 102 spitale !!!!

In Romania , in conditiile in care preturile sunt umflate cu pompa , pretul unui km de autostrada poate ajunge chiar si la 8,5 milioane de euro. La bulgari costa 3.1 milioane de euro .

Chiar daca am fi folosit preturile clientelei politice , de cati bani se fura in Romania , am putea construi anual MINIM 4541 de km . Din vama Bors – Oradea pana in portul Constanta daca mergi prin munti , sate , dealuri s vai , faci cam 835 de km . Daca ipotetic s-ar face o autostrada , 800 km ar fi maximul , maximului . Corect ?

Asa ca , facand un calcul am putea sa avem anual peste 5 autostrazi paralele de la unguri pana in Portul Constanta ?

Pai acum nu va mai rasculati ? Stiti ce ati primit in schimb ? O mare muie !!! Si o sa primiti o muie si mai mare daca o sa puneti botul iarasi la vrajeala si gargara celor de la USR si Ciolos .

Personal , singura varianta logica o vad in Alternativa Dreapta . Sper ca si PNL-ul se va lepada se satana USL-ista si va vira spre dreapta acolo unde e locul unei Romanii normale.